Vævervej 16 · 7490 Aulum · Danmark
+45 7199 3837
info@dashcamone.dk

Parkeringsbuler på film – Slut med at køre fra regningen

Salg af bilkamera og tilbehør

Parkeringsbuler på film – Slut med at køre fra regningen

De fleste bilejere med mindst ét bilkamera installeret i bilen oplever en større tryghed på vejene, da man altid har et troværdigt øjenvidne, hvis uheldet er ude. Men hvad sker der med tryghedsfølelsen, når du parkerer bilen et sted, hvor du ikke har været før, og hvor du ikke har kontrol over, hvad der sker?

Der er heldigvis ingen grund til panik, da de fleste nyere dashcams har indbyggede parkeringssensorer. Det eneste, du skal gøre, er at koble kameraet til enten et eksternt batteri eller bilens konstantstrøm samt eventuelt wi-fi (såremt det understøttes i dit dashcam), og så kan du roligt holde et par timer foran den lokale købmand uden at være nervøs for, hvad der sker.

Markedet for dashcams udvikler sig konstant med nye og bedre modeller, der lægger lige så meget vægt på at give dig ro i maven, når din bil ikke kører. Et eksempel er producenten BlackSys, der gør ekstra meget for at imødekomme denne følelse. I modellen CH200 vil kombinationen af modellens parkeringstilstand og effektiv Night-funktion give et kraftigt oplyst billede, der tydeligt kan afsløre synderens ansigt eller nummerplade, hvis din bil pludselig har fået ridser eller skrammer.

Hvis du ofte parkerer i tvivlsomme kvarterer eller blot ønsker ekstra overvågning, kan du med Thinkwares F800 Pro være helt rolig. Denne topmodel fra mærket tager parkeringstilstanden til nye højder med den smarte Cloud-teknologi, der sender dig en push-notifikation, hvis bilen forlader sin lokation eller påvirkes med en kraft på mere end 3G – eksempelvis en tyv, der ødelægger ruden, eller en bil, der bakker ind i din. Derudover er den strømbesparende, og du kan indstille den til at filme ned til to billeder per sekund (også kaldet fps – Frames Per Second), indtil sensoren opfanger bevægelse omkring bilen.

Vigtig dokumentation, når uheldet er ude.

Parkerer du ofte i længere perioder, kan det virkelig være en investering med et dashcam med en ordentlig parkeringsfunktion. Parkeres bilen ofte mange dage uden trygheden ved et rullende bilkamera, vil det ligge i baghovedet og påvirke dig. Man kan sammenligne det lidt med en cykelhjelm til cyklisten, for tager man pludselig cykelhjelmen af – eller kører bilkameraet ikke af en eller anden grund – føler man sig ekstra udsat i trafikken.

Optagelserne fra dit bilkamera er en bevisbyrde, der kan vise sig at være en god investering rent økonomisk. Lad os sige, at nogen bakker ind i din bil på parkeringspladsen og giver dig skylden. Her har du – såfremt du har installeret et bilkamera i bagruden – optagelser, der viser det modsatte. Dit dashcam kan således være med til at afgøre, om du vinder en forsikringssag, hvilket muligvis kan spare dig for en ofte høj selvrisiko. Af denne grund vælger mange også både at have et bilkamera i for- og bagruden som en ekstra sikkerhedsforanstaltning mod lignende situationer.

Selvom mange nok vælger at købe bilkameraer af relativt selviske årsager – beskyttelse og dokumentation for ulykker påført deres egen bil – kan dit bilkamera sagtens komme til at gavne andre mennesker. Man ved aldrig, hvornår uheldet er ude, og dine optagelser kan være med til at dokumentere betydningsfulde begivenheder på parkeringspladsen eller på en gade. Sker der et overfald eller tyveri, kan bilkameraet i din(e) rude(r) være dokumentationen, der sikrer, at skylden lander hos den rigtige person i en eventuel retssag.

Dashcam-teknologi giver dig ro i maven.

Der går nok nogle år endnu, før vejene er forbeholdt fejlfrie og selvkørende robotbiler. Problemet er dog ikke, at mennesker begår fejl, men i stedet når disse mennesker forsøger at glide uden om konsekvenserne. De fleste kender den uskrevne regel om at lægge en ”lap i forruden”, hvis man har påkørt en parkeret bil, men når denne regel ikke overholdes, kan man føle trang til at tage sagen i egen hånd. Med de nye dashcams – eksempelvis fra Thinkware eller BlackSys – har du et sikkerhedsnet mod alt fra små problemer som en bule i bilen til større indbrud og påkørsler.

Som beskrevet i det ovenstående kan dine optagelser endda spille en vigtig rolle, hvis andre mennesker eller deres biler bliver udsat for lignende. Med parkeringsfunktionens knivskarpe HD-optagelser i de fleste mellem- eller højkvalitets-dashcams kan det nærmest være spændende at se, om der er sket noget, mens du var væk. Ideelt set sker der selvfølgelig ikke noget, men ligesom en forsikring eller en cykelhjelm giver det stadig en tryghed at vide, at man er dækket ind, hvis uheldet er ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *